pátek 27. července 2012

Papír snese všechno...nebo snad komentáře?


Dnešní příspěvek se bude vymykat všem ostatním, ale jsou situace, které prostě nedokážu nechat bez povšimnutí...
"Papír snese všechno" - to je hláška, kterou používala moje mamka, když jsem se kdysi rozplývala třeba nad nějakým dopisem a tak. Chtěla tím říct, že to, co je člověk schopen napsat, by do očí třeba nikdy neřekl...
V poslední době jsem si na tuto její hlášku mockrát vzpomněla v souvislosti s pročítáním komentářů na některých blogách. Ty hnusy a urážky, které tam dokážou lidi (většinou anonymové, i když to není úplně vždycky) napsat, mě občas dokážou pěkně vytočit - a to se netýkají mě! Vždycky si říkám, jak asi musí být dívčině nebo slečně, které jsou směřované.
Procházím hodně blogů a ne každý příspěvek považuji vždy za skvělý, ne každá fotka je povedená....mohla bych jmenovat cokoli. ALE!!! - Ne každý je bohatý, krásný, štíhlý, dokonalý, neomylný a nevím co ještě. Když se mi něco líbí, pochválím to, když se mi něco nelíbí a mám potřebu to vyjádřit, dá se to vždycky napsat slušně a nikoho tím neurážet, nedej bože ponižovat. To bych snad raději nenapsala nic.
Bohužel "lidí", kteří si vyberou určité blogy a jedou jednu urážku za druhou není zrovna málo a já se neustále snažím pochopit, co z toho mají. Dokazují si svojí neomylnost a dokonalost nebo léčí svoje mindráky? Nevím, ale každopádně, ač nepřeju nikomu nic zlého, těmto bych přála, aby jednou na vlastní kůži okusili, jaké to je...

Možná už jsem ve svém věku na některé věci moc háklivá a slušnost a tolerance nejsou v módě, nevím...určitě ale budu ráda, když mi napíšete, jaký názor na to máte vy.

25 komentářů:

  1. Absolutně s tebou souhlasím. Někdy se vážně nestačím divit, co jsou anonymové schopní vyplodit.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky souhlasím, moc pěkný článek jsi napsala. Někdy bych chtěla, aby se Ty anonymové podepsali a bylo všechno jasno.

    OdpovědětVymazat
  3. Já s tebou také souhlasím-pokud se mi něco líbí, tak pochválím, pokud ne, tak to prostě nečtu nebo slušně napíšu svůj názor. Spousta lidí si neuvědomuje, že ten, kdo ty hrozné vzkazy čte, není robot, ale člověk...

    OdpovědětVymazat
  4. Súhlasím. Títo anonymní ľudia sa správajú ako malé decká v škôlke, dokonca možno, že ani malé decká sa tak nesprávajú...každopádne, svoje každodenné problémy a stres potrebujú takto odbúravať. A najlepším riešením proti nim je, nevšímať si ich, aj keď je to ťažké.

    OdpovědětVymazat
  5. Já s tebou souhlasím, je neuvěřitelné co lidi dokážou napsat , četly jste někdy diskuzi na Blesku? Tam se to jen hemží zakomplexovanejma závistivejma lidma :-( Radši už diskuze nečtu, protože mi to potom zkazí pocit z celýho článku...
    Stav se ke mě na giveaway na spravení nálady :-)
    http://myblondeuniverse.blogspot.cz/2012/07/1-giveway.html

    OdpovědětVymazat
  6. No samozřejmě je vidět, že ty už jsi rozumná žena, ale to také není pravidlo. Znám spoustu žen, které jsou ještě horší než některé puberťačky.
    Přijde mi to taky hrozný a nejhorší jsou právě anonymové. Jsou to srabi, když se nepřiznají k tomu, co si myslí! Takové lidi nezbývá nic jiného než ignorovat. Ono je celkové na nic se nad tím nějak rozhořčovat, protože to je většinou jejich cílem:)A ti co se k tomu přiznávají veřejně, tak to jsou většinou hloupí člověcí:), kteří v sobě mají hlavně závist:)
    Měj se fajnově:)

    OdpovědětVymazat
  7. Stejně jako čtenářky výše, tak i já s tebou souhlasím. Sama mám blog, ale "malinký" a čtenářů není mnoho a pro anonymy nejsem zcela zajímavá, ikdyž na emailu se mi už objevily ne zrovna příjemné a přátelské dotazy. Člověk nenadělá nic. Hloupí a závistiví lidé byli vždy. Bohužel.

    OdpovědětVymazat
  8. no to teda nie je vekom, ale vychovanim a tym co mas v hlave ;) mne to tiez neskutocne vadi, ked sa v nejakom clanku nenajdem, tak ho nekomentujem, alebo jemne upozornim co sa mi nepaci, vzdy vsak najdem aj nieco dobre. niektorym ludom ale nedochadza, ze ked pise blogerka clanok, tak sa snazi, foti, chce nieco zdelit tym, ktorych to zaujima a ked to zrovna ich nezaujme/poburi, treba im to zrejme dat hned najavo. a niektori ludia maju myslim vyslovene zalubu v tom, ze chodia po blogoch a otravuju zivoty inym svojimi sprostymi komentarmi, ktore nikoho nezaujimaju, akurat tak ublizuju blogerom. tak neviem, ja sa najskor vzdy zamyslim, ako by bolo mne, keby mi niekto nieco take napise ...

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlasím, pěkný článek :)
    Nejhorší je, když se do slečny, která ten blogspot vlastní, pustí víc takových 'expertů' najednou. To mě vždycky tak vytočí!

    OdpovědětVymazat
  10. Súhlasím. Nie ste jediná koho to pohoršuje. Naozaj. Ale myslím, že tu hraje dôležitú rolu jedna veľmi zlá ľudská vlastnosť - závisť. Veľmi často sa stretávam s tým, že veľmi úspešnú bloggeru zasypávajú nepeknými výrazmi. Je to smutné. A naozaj nikto nie je dokonalý. Jediná možnosť je asi týchto ľudí nebrať vážne. Smutná pravda. :/
    Veľmi dobrý článok. (:

    OdpovědětVymazat
  11. Každopádně souhlasím. Nepříjde mi totiž moc normální, když někdo někomu napíše např. s tímhle ksichtem bych radši nikam nevylézala. Už jsem se s tím mhohokrát setkala a stále se nestačím divit, co jsou lidi schopni napsat. Vůbec ty lidi nechápu. Oni si tím chtějí zřejmě něco dokázat, jací jsou silní, ale taky nechápu, co z toho mají. Článek se ti povedl, velmi vystihující :)

    OdpovědětVymazat
  12. Přemýšlením nad tímto jsem zabrala nějaký ten čas, ale stejně jsem nic moc nevykoumala, protože já tohle nedělám a tak nemůžu vědět, proč bych to dělat měla? Myslím, že to prostě ti lidé mají v povaze a nikdo s tím nic moc neudělá. Prostě se neumím slušně vyjadřovat a asi je jim jedno, jak se pak ti druzí cítí...

    OdpovědětVymazat
  13. Souhlasím..je to prostě anonymitou internetu..to si pak každý dovolí to, co by naživo nezvládl

    OdpovědětVymazat
  14. Souhlasím. Ten člověk si vůbec neuvědomuje, jak tomu druhému člověku ublíží. Ten, co to napsal je slaboch, přes počítač to umí napsat každý, ještě k tomu, když je to v případě anomyma. To se tedy předvedl. Je to hnus.

    OdpovědětVymazat
  15. Všem vám moc děkuji za vaše komentáře. Jsem moc ráda, že to ani podle vás není normální chování. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahojte,a čo tak ich začať úplne ignorovať, nepísať o nich články a mazať ich? Prestalo by ich to baviť. Sú to vaše blogy, Váš priestor, vy rozhodujete čo na nich je. Možno im treba dať poriadnu spätnú väzbu, aby si uvedomili, že Vás ako blogerky nedostanú.

    Na druhej strane v dnešnej dobe treba s takýmito komentármi rátať, ľudia sú takí ako sú a ľahšie je kritizovať ako chváliť :) Snažte sa ich zahodiť za seba ... anonymovia Vám najesť nedajú, tak prečo ich internetovo ešte zvýrazňovať, na čo? Nezaslúžia si to :)

    Pekný deň :) a pozdravujem všetkých milých (ale tých naozaj) anonymov :)

    M.

    OdpovědětVymazat
  17. Plne súhlasím. Každý deň sa od osoby bez mena, neznámeho veku, pohlavia, vzhľadu, ktorá na 90% nevlastní blog, dozviem že som škaredá, obrastená tukom, mám krivé zuby, detinská, nezaujímavá... Našťastie už som proti tomu úplne obrnená, pretože sama realisticky viem usúdiť, čo je pravda a čo je len protivné rýpanie.

    Jebnutosť nezastavíš.

    OdpovědětVymazat
  18. každá súhlasí... ale ktovie či tie slečny to nerobia tiež...

    a s článkom súhlas :)

    OdpovědětVymazat
  19. Vážně nemáš důležitější věci na práci?

    Btw máš fakt nehezký design blogu. Kolik ti je, 10?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně o tobě je řeč!!! Jen se divím, že jako anonym sem takto duchaplných připomínek nedáš alespoň 50...:))

      Vymazat
  20. naprostá pravda, já musím naštěstí říci, že mě se anonymové vyhýbají - možná i proto, že mám spíše "komornější" blog s pár čtenáři. :)

    já tedy umím vyjádřit i protichůdný názor nebo něco pohanět - ale samozřejmě se snažím a doufám, že správně v mezích slušnosti. nebo nenapsat nic. blogeři mají s články práci a nezavděčí se každému - blog je určitě věc vkusu.

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymové jsou vážně ubozí.. Když už chtějí kritizovat, tak se mají sami ukázat.. Vážně to jejich jednání nechápu.. Jinak krásně jsi to napsala :))

    OdpovědětVymazat
  22. Já s blogováním teprve začínám, ale už taky v brzké době očekávám nějakou peprnou hlášku...Ovšem ráda se jí i vyhnu :)

    OdpovědětVymazat

Všem moc děkuji za milé komentáře :)