úterý 1. května 2012

Poradíte?

Za týden to bude 2 měsíce, co jsem poprvé (a taky naposledy) vyhrála jednu giveaway. Nemusím vám asi vyprávět, jakou mi to udělalo radost :) Jenže...do dnes mi nic nepřišlo. Někdy kolem 10. dubna jsem majitelce blogu napsala...Odpověděla, že všechno bude, že je v časové tísni...Nic proti tomu, to nás je asi většina a chápu, že se někdo 1-2 týdny nedostane na poštu, ale 2 měsíce? To už mi přijde dost...
Já teď zvažuju, jestli to mám nechat prostě plavat, nebo uveřejnit, o který blog se jedná...Nejde mi ani tak o ten dárek jako spíš o princip. Když už něco vyhlásím, tak bych to měla dotáhnout do konce...A lákat nové čtenáře na výhru, kterou pak nepošlu mi přijde nefér...
Co vy, jak byste se zachovali???

30 komentářů:

  1. S týmto som sa ja osobne nestretla,ale tak na čo robiť súťaž,keď potom ceny nepošlem? Aby som nalákala čitateľov? Mňa by celkom zaujímalo na ktorom blogu to bolo,ale naozaj neviem ako by som sa zachovala ja.

    OdpovědětVymazat
  2. Moje kámoška vyhrála dvě giveaway z níchž ani jednu nedostala. Nedalo jí to a koukla na blogy, na kterých vyhrála a světe div se jeden blog se propadl do země a druhý nekomunikoval. Některé blogerky ( a doufám že jích je sakra málo ) se snaží soutěží přilákat čtenáře a pak se na to vyprdnou. Zkus se sní nějak rozumně domluvit a pak uvidíš ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Popravdě, bych asi možná byla trochu nepříjemná a to právě už z toho principu, jak o něm píšeš:) Je fakt, že na tu GW určitě nalákala spoustu nových čtenářů a mohl to vyhrát kdokoli, takže mohla klidně narazit na nějakou hysterku, která jí udělá scénu. Já bych to asi možná zkusila ještě jednou po dobrém a napsala bych jí, že pokud mi neuvede pádný důvod, proč to ještě neposlala a nebo to nepošle tak, že to zveřejním na svém blogu - přece jenom tím můžeš chránit i jiné čtenářky, třeba se to nestalo jenom tobě;)
    Tak takhle bych asi jednala já:)

    OdpovědětVymazat
  4. mě by to taky naštvalo a právě ten princip,o dárek vůbec nejde.Měla bys uvést o jaký blog se jedná,aby si všichni dávali pozor :/ měla ti rovnou napsat,že nic posílat nebude :/

    OdpovědětVymazat
  5. Teda tomu říkám "slušné" jednání...a co blogerka, ozývá se? Napsala, proč se k tomu ještě nedostala...? Dva měsíce je až moc dlouhá doba, řekla bych. Zkusila bych ji asi napsat email s tím, že pokud nezareaguje do týdne, uveřejníš její blog u sebe...To s ní možná trochu hne, ne...:-)?

    A jinak - já žít trvale v ČR, tak taky hraju o všechny Giveaways, páč má touha po kosmetice je rovněž bezedná:-D

    OdpovědětVymazat
  6. To je celkem těžké. Je jasné, že je to k vzteku. Člověk se těší, má radost, že konečně něco vyhrál... Jenomže na druhou stranu je potřeba si uvědomit, že celý tenhle "giveaway" počin je čistě dobrovolná věc, stejně jako celé blogování. Nikdo na svém blogu není vázán žádnými pravidly, takže pokud má dotyčná opravdu spoustu práce a nestíhá běžet na poštu, nezbývá nic jiného, než jí věřit. Bohužel, výherkyně jsou v roli jakýchsi čekatelek - buď se výhry dočkají, nebo ne. Je to hloupé, ale asi bych na to nešla tak, že bych si to za každou cenu vydupávala. Je pravda, že když už něco takového pořádám, měla bych mít nějakou morálku a slib dodržet. Osobně bych to asi řešila tak, že bych jí ještě párkrát napsala a ještě chvilku bych počkala. Přeci jen, zkus si představit, že jí na svém blogu shodíš a z ní pak vyleze, že se po práci každý den starala o svoji nemocnou mamku. Pak by ses asi cítila hloupě.:-) Držím palce, snad se dotyčná co nejdříve ozve a vše se vyřeší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Súhlasím s Adele...ono je to celé dobrovolné, takže ani ja by som sa moc nerozčulovala a neriešila vyhrážkami, že jej spravím zlú povesť. Ešte pár krát jej napísať, že ako na tom je a kedy to plánuje poslať a keď ani neodpíše, tak ako môžeš nás informovať, že si z toho smutná a že to bol ten oný blog, ale určite by som na ňu za to nehrešila a ani ja by som si to "nevydupávala" ako správne napísala Adele. Ono je to buď pošle alebo nie, môžeš akurát ukončiť folowerstvo u nej, ale v podstate nič také iné robiť ani nemôžeš.

      Vymazat
    2. No mě to příjde dost divný udělat soutěž a pak to třeba neposlat. nechápu proč soutěž dělá když výhru třeba ani poslat nechce :D A ty výmluvy co píše akorát ukazují na to že si jen vymýšlí.

      Vymazat
  7. Já osobně se domnívám, že pokud dotyčná není schopná dodržet závazky, tak neměla soutěž pořádat. Mě osobně by docela zajímalo, o který blog se jedná.

    OdpovědětVymazat
  8. Je to těžké, já se v takovéhle situaci nikdy neocitla, ale asi bych to nenechala plavat a něco bych podnikla.Buď upozornila na zmíněný blog nebo se pokusit kontaktovat zmíněnou blogerku.Ať Ti to dobře dopadne)
    xoxo T.
    http://dreamaboutflowers.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. no tak takovyhle problemy bych chtela mit :D

    OdpovědětVymazat
  10. Něco podobného udělala kdysi jedna velmi známá slovinská blogerka (jakože neposlala výhru) a (nejen) z tohoto důvodu ji nemám ráda. Výherkyně-blogerka z Turecka od ní měla dostat malbu, kterou chtěla pro někoho jako svatební dar a ta slovinská blogerka jí ho ani po roce neposlala, ani se neozvala. Turkyně se zachovala tak dobře, že o tom na svém blogu nenapsala, zato z ní u Slovinky na jejím blogu pod jedním jejím článkem v komentářích udělali všichni komentující debila. Hnus.

    Jinak já bych té majitelce blogu ještě jednou napsala, jak říká Honzina a Lucie, a pokud třeba do toho týdne nenapíše vůbec nic, uveřejnila bych ji. Sice nejsem ten typ, co by zveřejňoval podobné věci (mám taky špatnou zkušenost s jedním obchodem), ale tohle mi připadá jako úplně normální postup, s předchozím varováním.

    OdpovědětVymazat
  11. Celkem by mě zajímalo, o který blog se jedná, abych si dala "majzla". Jinak bych jí ještě jednou napsala, co se děje ;o) Jinak pokud něco takového nezvládá, jako dojít na poštu a poslat jeden dopis, tak by něco takového ani neměla pořádat!

    OdpovědětVymazat
  12. Zatial by som to este nechala tak. Je mi to luto kvoli tebe... Ale ked ti nic nepride ani to tyzdna, vazne by som sa s nou dohovorila... a mozno potom by som to nechala tak... nerobila by som si problemy...

    zivotvosvete.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Klidně to řeknu - jedná se o můj blog. Slečně jsem psala, že toho mám teď hodně, maturitu na krku a měsíc jsem čekala, zda se ozve druhá výherkyně, neozvala. Ale opravdu raději ztratím čtenářku než budoucnost. Pokud to někdo nepochopí, dobře, každý máme svůj úhel pohledu. Není jediná, kdo čeká, a ostatní slečny jsou pro mě velmi důležitými hlasy mezi followery, takže už jen proto vím, že ceny pošlu, ale až budu mít čas, ne v době, kdy mi chybí každá minuta strávená jinde než nad studijními materiály.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oceňuji, že jsi sama zareagovala- tos opravdu nemusela. O maturitě jsi mi napsala až dnes, ale OK, beru to...

      Vymazat
    2. To je zajímavé, že na internet máš času dost...:-/

      Vymazat
  14. Učení je určitě peklo, ale na druhou stranu, když pořádáš soutěž, tak musíš počítat s tím, že výherce je přednější. Navíc zabalení a návštěva pošty je otázka chvilky a nemůžeš přece čekat s odesláním výher na nějakou druhou osobu. Trošku mě mrzí, že to nakonec vždycky všechno dopadá v neprospěch výherce. Čtenáři si řeknou, že jsi pilná studentka, kterou se někdo snaží poškodit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím...taky studuju, chodím do práce, starám se o domácnost...

      Vymazat
    2. Jsou to jen výmluvy výmluvy výmluvy... A pokud by byla tak pilná studentka tak měla udělat giveaway až po maturitě. Když má ovšem čas přispívat na svůj blog a brouzdat na netu po ostatních, tak to asi nebude tak žhavé, že?!

      Vymazat
    3. Výherce je přednější? To si snad děláš srandu ne? Pro tebe by snad byla přednější nějaká čtenářka než maturita? Slečna má nejspíš poštu daleko, takže já to naprosto chápu, já bych teda taky nešla kvůli jednomu člověku na poštu ale až kvůli i těm ostatním a nebo kvůli sobě, a myslím že měsíc není zase taková doba na to si dovolit něco takovýho psát..bejt slečnou tak ti tu výhru vážně po tomhle nepošlu..;)

      Vymazat
    4. Není to měsíc, ale dva...

      Vymazat
    5. Misha: a není to trochu divný výhru po tomto poslat? :D Máte opravdu slušné chování!!!!!

      Vymazat
    6. Misha: Klasická reakce člověka bez uznání pravidel. Naštvali jste mě a proto nikomu nic nepošlu, ať je to jak chce. Ještěže nemáš blog. Slečna si mohla giveaway naplánovat jindy, jak píše Dejnicka, a ne v době, kdy ji čeká hodně učení. Jde o princip - mám blog a veřejně na něm vyhlásím soutěž, někdo vyhraje a moje povinnost je mu co nejdřív poslat výhru a komunikovat s ním. Kdo to neudělá, selhal.

      Vymazat
  15. Chápu že má slečna hodně učení, ale 2 měsíce nemůže zajít na poštu? Vždyť tam může skočit třeba cestou domů ze školy,... Podle mého názoru je slečna dost "křivák".

    OdpovědětVymazat
  16. Všem vám moc děkuji za komentáře. Jsem ráda, že je ještě pořád dost lidí, kteří uznávají nějaká (byť i nepsaná) pravidla. Já vím, že se to dneska moc "nenosí", ale podle toho taky vypadají ty vztahy lidí kolem nás...a to je dost smutné.

    OdpovědětVymazat
  17. Přeji ti, abys výhru skutečně dostala.. Tomuto chování totiž nerozumím, když něco uspořádám, musím přemýšlet i nad tím, zda budu mít čas dopravit výhru výherci. Bohužel mám pocit, že se slečna jen vymlouvá. Také letos maturuji a vím, co jsou to za nervy a pod.. Ale do města chodí každý, i ona (alespoň do školy, apod.) a určitě jí pět minut někde nezabije (když může být s kamarádkami na kafíčku, jak to píše na blogu.
    Ale takový to dneska asi je :( Žádná morálka, nic..

    OdpovědětVymazat

Všem moc děkuji za milé komentáře :)